JobEvertVeld in buurtbeheer

Op donderdag 8 april 2021 is het a.s. plantenvak gefreesd door aannemer Vaarkamp.

Op zondag 28 maart 2021 is het beoogde plantenvak tussen de 2 sierfruitbomen gemarkeerd. De komende tijd zal de verdere uitvoering gedaan worden.

In het najaar 2020 en winter 2020/2021 hebben we een overeenkomst met de gemeente Wageningen bereikt over het buurtbeheer van het speelveld bij de aansluiting van Job Jansenstraat & Evert van der Heijdenstraat, nu gemakshalve JobEvertVeld genoemd. Dit betekent, dat de blokken herplaatst gaan worden, dat een groter deel van het grasveld wordt omgezet in een plantenvak en dat de buurtbewoners (Nicole, Rick, Xiaoyong, Carl, John, Denise en Jan Willem) een groot deel van het beheer en onderhoud gaan uitvoeren.

zie  overeenkomst buurtgroen ondertekend

 

Medio juli 2020 staan de cirkels in volle bloei en ziet het er zo uit.

 

Zaterdag 9 mei 2020 hebben Xiaoyong, John, Jan Willem en Carl een tweede bloemenweide ingepoot en ingezaaid vlak bij de eerste.

 

De gemeente heeft op 23 april 2020 de boom van water voorzien met tractor/tank-combi.

 

Op zondag 19 april 2020 heeft een buurtgroepje (Carl, Jan Willem, John, Nicole, Rick, Xiaoyong) een bloemenweidje aangelegd. Dit is gebeurd in een cirkel rondom een fruitboom bij de speeltuin Job Jansen & Evert van der Heijden. De cirkel is afgezet met palen en touw, de onkruiden in de grond zijn eerst verwijderd. Twee uurtjes klussen met z’n allen en het was gepiept.
De volgende zaden zijn gestrooid: zeeviolier, stokroos, goudsbloem, ipomoeia tricolor, verbascum blattaria, slaapbol, aquilegia (=akelei), iberis amara en lupine. Deze week hebben we het zaaibed enkele avonden steeds een halfuurtje natgemaakt met onze eigen tuinslangen voor een spoedige ontkieming van de vele zaadsoorten.

       

 

Op 17 januari 2020 heeft de gemeente Wageningen 2 sierfruitbomen gepoot op het open kale grasveld bij de aansluiting van de Job Jansenstraat en Evert van der Heijdenstraat.

 

Zo zag het veld er nog uit in november 2019: geen bomen en geen bloemcirkels.