Eerste compost gedeeld met burgemeester

 

Zaterdag 12 maart, ’s ochtends rond half elf. Floor Vermeulen, de burgemeester van Wageningen, stapt van zijn fiets bij de composteerplek van Groen Kortenoord aan de Nieuwe Singel, over het water bij de Nijlantsingel. De kerngroep van Groen Kortenoord ontvangt hem bij de grote picknicktafel met koffie. Rob Janmaat doet de aftrap met een welkomswoord. Mirjam Boering licht alle groene activiteiten toe van de groene groep vanaf de oprichting in het najaar 2019 in onze nieuwe woonwijk Kortenoord. Meer dan twintig wijkbewoners zijn aanwezig.

Peter van Dijk en Sietse Sterrenburg vertellen hoe het composteerproces in elkaar steekt. Ook de problemen en ervaringen van dit eerste jaar composteren komen aan bod. De draaiende trommel om het compost via zeven tot een goede eindmateriaal om te zetten wordt gedemonstreerd. Burgemeester Floor schept het materiaal in de zeeftrommel. Peter van Dijk overhandigt aan de burgemeester de buurtemmer met mooie fijne eindcompost.
Onder het genot van taart, brownies, koffie en thee wordt al pratend een einde gebreid aan deze gezellige bijeenkomst. Om twaalf uur gaan we allen tevreden weer naar huis.

 

filmpje burgemeester schept compost

We hebben voor dit project geld ontvangenvan Wageningendoet voor het inrichten van het terrein zoals de palen en gaas en gereedschap.