16 maart composteer ochtend Kortenoord

Zaterdag 16 maart is er een composteerochtend in Kortenoord op het composteerterrein aan de Nieuwe Singel, tegenover de Nijlantsingel nr 45 (GPS coordinaten 51.9729232, 5.6463950). Tussen 10 en 12 uur is iedereen welkom, maar vooral natuurlijk nieuwe belangstellenden.

Meer weten over composteren in Kortenoord ? Inschrijven kan ook via NL Doet

             

Het compostteam functioneert al enkele jaren. Op een locatie naast de wijk Kortenoord in Wageningen kunnen buurtbewoners hun tuinafval achterlaten. Het compostteam maakt er compostrillen van, keert deze rillen geregeld om het composteerproces te versnellen, zeeft aan het einde van het jaar de compost en deelt het uit. Op deze manier maken we een korte kringloop. Maar nog belangrijker: het is een reguliere activiteit met een vast team aan vrijwilligers die samen aan de slag gaat en na afloop geregeld koffie/thee/bier drinkt. Voor zover wij weten is het de enige reguliere vrijwilligersactiviteit in de hele (nieuwbouw)wijk.

In 2023 hebben we geconstateerd dat het goed zou zijn als de groep wat groeit. We kunnen nieuwe aanwas gebruiken. Daarom willen we bij de seizoenstart in maart met extra publiciteit extra mensen aantrekken.

Op 16 maart gaan we de composteerlocatie met deze materialen weer wat oppimpen, en we hopen veel geïnteresseerden te ontvangen en hen te enthousiasmeren aan te sluiten bij het composteerteam.

Plaats een reactie