Buurtkamer

Zoals je misschien al gehoord hebt, komt er in Nieuw Kortenoord een basisschool. De gemeente heeft toegezegd dat in de nieuwe school ook ruimte is voor een wijkfunctie. Dat wil zeggen dat er in de school een ruimte komt waar de buurt gebruik van kan maken. Die ruimte zou de functie van een Buurtkamer kunnen gaan vervullen.

Onze wens een Buurtkamer?

Een Buurtkamer is een kamer die buurtbewoners delen.  Het is een plek waar mensen uit de wijk kunnen ontmoeten. Het kan het bruisende middelpunt van de buurt zijn. Met ruimte voor hobby`s en het ontwikkelen van talenten, voor workshops en cursussen voor net dat beetje extra kennis. Maar ook om alleen een kop koffie te drinken met elkaar.  In een buurtkamer is er ruimte voor ieders initiatief.
De school staat open voor activiteiten die buiten schooltijd plaatsvinden.

Hoe werkt het?

Een programma van een Buurtkamer is de verzameling van wensen uit de buurt. Buurtbewoners organiseren zelf de meeste activiteiten en zij bepalen hoe de ruimte wordt benut. De gastvrouwen en -heren van de buurtkamers (buurtbewoner) zijn verantwoordelijk voor de gang van zaken.

Bewoners kunnen dus zelf van alles organiseren! Denk bijvoorbeeld aan:

  • een spelletjesavond, creatieve workshops, plek voor een kledingbeurs of een sinterklaasviering.
  • cursussen en thema-avonden. Buurtbewoners die veel weten over een bepaald onderwerp en die deze kennis willen delen, kunnen zelf een cursus geven. Ze kunnen ook iemand vragen om een workshop te geven.

 

Nu al meedenken

Het plan is dat de basisschool er in 2023 staat.
We kunnen na schooltijd en in overleg met de school gebruik maken van een ruimte in de school.

We kunnen nu al meedenken met de gemeente en de school over onze wensen voor de wijkfunctie, proactief als wijkbewoners.

Heb je wensen of ideeën voor de Buurtkamer? Of denk je anders over een wijkfunctie?
Laat het horen, want een  buurtkamer of andere wijkfunctie komt er ook voor jou!

Mail je ideeën of vragen aan groenkortenoord@gmail.com