Een Buurtkamer in Kortenoord?

Zoals je misschien al gehoord hebt, komt er in onze wijk Nieuw Kortenoord een basisschool. De gemeente heeft toegezegd dat in de nieuwe school ook ruimte komt voor een wijkfunctie. Dat zou een Buurtkamer kunnen zijn. 

Wat is een Buurtkamer?

Een wijkfunctie van een school is een ruimte in de school waar de buurt gebruik van kan maken.Een Buurtkamer is een kamer die je deelt met de buurt. Het is een plek waar je mensen uit de wijk kunt ontmoeten. Het is het middelpunt van de buurt, met cursussen en workshops, maar ook een kop koffie drinken met andere buurtebwoners. In een buurtkamer is er ruimte voor ieders initiatief.

Hoe werkt het?

Het programma van de Buurtkamer is een verzameling van wensen uit de buurt. Buurtbewoners organiseren de meeste activiteiten en zij bepalen hoe de ruimte wordt benut. De gastvrouwen en -heren van de buurtkamers (buurtbewoner) zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Bewoners kunnen dus zelf van alles organiseren!

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het organiseren zoals een spelletjesmiddag, creatieve workshops, gezamenlijke lunch, kledingbeurs of een sinterklaasviering.
  • Het organiseren van cursussen en thema avonden over verschillende onderwerpen. Buurtbewoners die veel weten over een bepaald onderwerp en die kennis willen delen, kunnen zelf een cursus geven. Je kunt ook iemand vragen om een workshop te geven.

 

We kunnen nu meedenken met de gemeente en de school. Heb je wensen of ideeën voor de Buurtkamer? Of zie je een andere wijkfunctie voor de school?

Laat je horen, want de wijk is ook van jou!