Groen dak meedoen?

Maak het dak van uw berging achter in de tuin groen door daar groene vetplantjes op te laten groeien. Bijvoorbeeld sedum.

Een kleine stap voor iedereen, maar als we dat met velen doen, wordt de wijk echt nog groener.

Heeft u interesse om mee te doen met een collectieve inkoop van groene matjes, stuur dan een mail naar  groenkortenoord@gmail.com

Wist je dat de daken van alle schuurtjes in Kortenoord geschikt zijn voor een
licht groen dak met onderhoudsarme sedumplanten (‘sedum-light’)? Er zijn
complet doe-het-zelf pakketten te koop (kosten circa 300- 400 euro). Het is
relatief eenvoudig het sedumdak te leggen.
Er zijn ideeën om in Kortenoord collectieve inkoop- en aanleg actie te houden
voor wie zo’n groendakje wil. Dat scheelt kosten en samen doen maakt het nog leuker. Heb je interesse? Stuur een mail aan groenkortenoord@gmail.com
NB: De gemeente Wageningen gaf in oktober 2020 subsidie voor de aanleg van groene daken, groene gevels en groene tuinen. De subsidiepot was in een paar dagen leeg! Waarschijnlijk komt er een nieuwe ronde in 2021.
NB: Hoe kijken de bewoners van de huurwoningen hier tegen aan? Kunnen we de woningbouwvereniging ook meekrijgen?
Heb je interesse? Stuur een mail aan groenkortenoord@gmail.com

We willen meer groen in de wijk en daarom dachten we aan groene daken. Wat kunnen we op de daken doen? De schuurtjes hebben niet een stevige constructie. We kunnen met een klein groepje bij Anja langs om te kijken wat ze heeft liggen. Anja heeft een groen dak op de uitbouw, dit ligt dan op 20 cm beton. En op de dakkapel. Een dikte van 9 cm. Voor de schuurtjes is dit te zwaar. Wat wel kan is een sedum-light pakket – dat lijkt goed op de schuurtjes te passen (ervaring in Nijmegen, kennis Miranda).De achterbuurman van Freddy heeft al een paar jaar  een groen dak  op zijn schuurtje. Hier kunnen we dan afkijken.
We kunnen de constructie van het dak laten doorrekenen en kijken hoe we deze kunnen verstevigen.
Freddy gaat informeren bij zijn buurman wat de kosten van zo’n groen dak zijn. Misschien kunnen we dit dan collectief inkopen.
De prijzen die we nu kennen zijn €43,00 / m2 dat is ong. €250 per schuurtje.
Er zal ook gekeken moeten worden naar de garantie van de huidige daken. Wanneer er op daken gelopen word, dan kan de garantie misschien komen te vervallen.

In de wijk-brede zoombijenkomst op 9 maart 2021 zullen we verder ingaan op dit onderwerp en de animo peilen.