Verslag stekjes struintocht 30 april Kortenoord

Zaterdag (30) op de laatste dag van april 2022 was de jaarlijkse Stekjes Struin Tocht in Kortenoord. De aangemelde adressen (ivm de privacy zonder naam) staan op het kaartje.

Huize Lynx was er op tijd klaar voor.

Helaas was de (vrij)dag er voor een niet aangemelde deelnemer op illegale plantenjacht geweest in het lokale buurttuintje. Gewoon diefstal. Foei. 

Op enkele plekken was het zaterdag een drukte van belang. “Hier gingen de vaste planten ook snel. En ad-hoc werd besloten om onze grote rozemarijn vanochtend ook maar uit te graven nu. Meteen de overbuurvrouw blij gemaakt.” Een aantal buren, die op vakantie waren, hebben stekjes afgegeven bij de mensen die meededen. Twee vrienden:  “Wat een leuk idee, mogen wij ook komen……. dan nemen we stekjes mee…. dat mocht….. ze wonen in Beverwijk!”  “Inspirerend en zin om de nieuwe plantjes in de tuin zetten!!” “Het was een super stekjes struin tocht. Ik heb zelfs een kleine meidoorn gekregen.”
Er waren wel wat mensen, die zeiden dat ze het jammer vonden dat er dit jaar minder stekjes te vinden waren. Volgend jaar 2023 een andere datum prikken en dan ook meer rekening houden met vakanties en moederdag.
De stekjes die over zijn kunnen gepland worden op het talud van de Compost Plek aan de Nieuw Singel.