Hoe rijk is onze wijk

Hoe rijk is onze wijk?!

Help mee om alle soorten dieren, planten, bomen in Kortenoord in kaart te brengen. Wat zit er in je eigen tuin? En welke soorten komen er voor in het openbaar groen van Kortenoord?

Meedoen kan op 2 manieren:

1. Inventariseer op zondag 21 juni een van de groenstroken in Kortenoord Ga mee inventariseren en tel de soorten planten, bomen, dieren in de verschillende groenstroken van Kortenoord.
We verzamelen om 10.30 uur (met 1,5 m afstand, breng je eigen mok koffie/thee mee) in de ‘speeltuinstrook’ bij de grote wilg.
Daar volgt uitleg over hoe je de soorten inventariseert. Vervolgens ga je alleen of met anderen naar een of meer groenstroken en tel je de soorten met hulp van een invulblad. Alle gegevens worden vervolgens verzameld en in een databestand gezet.

Je kan je verzamelde gegevens ook zelf invullen! Dat scheelt ons weer werk. Neem je blad mee naar huis en vul de lijst hier in.

Voor jong en oud, ervaren of onervaren!

Wil je iets weten over een soort in je eigen tuin? De plant- en dierkenners uit Kortenoord die er zondag bij zijn, kijken graag even met je mee.

Graag tot zondag 21 juni! Heb je een vraag of suggestie? Mail groenkortenoord@gmail.com

2.Vul deze enquête in over dieren je eigen tuin. Geef daarin aan welke soorten dieren er zoal in jouw tuin komen, misschien zelfs wonen of broeden. Een merel, roodborst, tjiftjaf? Misschien een egel, haas of de groene specht?
Duur: ongeveer 5 minuten