Klimaatburgerberaad 19 of 25 mei

Van: Yoka Ter Stege <sjoketerstege@gmail.com>
Date: vr 6 mei 2022 om 16:20
Subject: Uitnodiging: G1000Cafe over een burgerberaad in Wageningen
To: <100julianastraat@gmail.com>, <secretaris@wageningennoordwest.nl>, <groenkortenoord@gmail.com>, <wanka.lelieveld@gmail.com>
Beste buurtverenigingen van Wageningen,

Graag wil ik jullie uitnodigen om mee te spreken tijdens het G1000Café over een klimaatburgerberaad in Wageningen op a.s. 19 mei in Thuis (en 25 mei in het Engels als je wilt).
Zoals jullie vast bekend is, heeft onze gemeente is het volgende doel gesteld: ‘Wageningen klimaatbestendig in 2030’. Er wordt al veel ondernomen zoals bijvoorbeeld het gezamenlijke klimaatplan, maar juist daarbij is duidelijk geworden hoeveel er nog in korte tijd zal moeten worden gedaan om de plannen te realiseren (nog maar 30% van de doelen zijn bereikt en we hebben nog máár 10 jaar te gaan). Oftewel, er moet nog heel veel gaan gebeuren, in heel korte tijd en daarbij gaat dit iedereen raken!
Samen met Wageningen doet!, de Klimaatcoalitie en Thuis, denken wij dat dit ambitieuze doel alleen maar kan slagen als alle Wageningers de kans hebben om mee te beslissen en te vertellen over wat voor hun belangrijk is! Daarom stellen we voor om een burgerberaad te organiseren in Wageningen zodat iedereen zijn stem kan laten horen en we in gesprek met de gehele gemeenschap, lokale overheid en professionals plannen kunnen maken!
Om te starten hebben we de onafhankelijke organisatie G1000.nu uitgenodigd om in Wageningen twee G1000Cafés te organiseren. Deze stichting zet zich al ruim acht jaar in voor het ontwikkelen en uitvoeren van Burgerberaden. In het G1000Café geven zij een presentatie over de “ins and outs” van een burgerberaad en kunnen we met elkaar in gesprek gaan over ‘hoe een burgerberaad over de klimaatbestendige plannen voor Wageningen (eventueel) iets zou kunnen betekenen voor onze gemeenschap’We willen zoveel mogelijk Wageningers hier vanaf het begin bij betrekken en daarom nodigen wij ten eerste jullie uit, maar zouden we ook willen vragen of jullie binnen jullie netwerk de uitnodiging kunnen verspreiden! De uitnodiging klinkt als volgt:

Kom mee praten op  19 mei (Nederlandstalig) en/of 25 mei (Engelstalig) over
‘Hoe een burgerberaad volgens jou iets kan betekenen voor Wageningen”
Locatie: ThuisWageningen – Stationsstraat 32
Het programma:
19:15 inloop
19:30 Presentatie G1000Burgerberaad
20:15 Het DialoogCafé: “Hoe een burgerberaad iets kan betekenen voor Wageningen”
21:30 Afsluitende borrel
Wij hopen heel hard jullie de 19e of 25e te spreken! Mocht je nog vragen hebben of iets met me willen overleggen of delen, mail gerust of bel me op 0617527216, ik sta open voor alle input, opmerkingen en vragen!
Vriendelijke groetjes,
Joke ter Stege