Tutku Yüksel


Editie – Winter 2023

KORTENOORD ESTAFETTE
Tutku Yüksel

Nummer 1
Wie ben je, en waar woon je?

Ik ben Tutku Yüksel, en ik woon samen met mijn vriend Axel en poezen Poes en Lola in de Job Jansenstraat.. We wonen hier sinds 2018. Daarvoor woonden we nog niet samen, maar allebei in het centrum:  Axel boven de Jojo’s en ik achter het gemeentehuis. Sinds maart vorig jaar ben ik gemeenteraadslid. Van oorsprong kom ik uit Bergen op Zoom en voor mijn studie ben ik in 2009 naar Wageningen gekomen.

Tutku op haar favoriete plek in de wijk: haar eigen tuin!
Wat is je passie?

Ik wil bijdragen aan een mooiere wereld. Daarom heb ik Thuis Wageningen opgericht, waar mensen zich kunnen ontwikkelen, plezier hebben, meedoen, zijn wie je bent. Samen, je hart volgend, je ontwikkelen en krachten en talenten inzetten op klein of groot niveau om kansen te grijpen voor de stad. Ik heb het stokje inmiddels overgedragen maar ben er trots op dit opgezet te hebben.

Wat is je favoriete plek in Kortenoord?

Onze achtertuin! We hebben daar een heerlijke plek van gemaakt. Om met mijn plantjes bezig te zijn, een boekje te lezen, in de hangmat te liggen. We hebben er vaak vrienden te eten.

Voor wat betreft de wijk zelf: ik vind het aan het water bij het kanaal heerlijk, zeker bij zonsondergang. En het hele Binnenveld naast de wijk is natuurlijk prachtig!

Wat zou je willen verbeteren aan onze wijk?

Ik zou graag nog meer plekken willen om lekker buiten te zijn, die niet meteen speeltuinen zijn. Ook zou er iets meer voor oudere kinderen mogen zijn. Daarnaast wil ik graag een buurtmoestuin, voor bewoners en kindjes. En meer groen. Het is een mooie wijk, maar ook deze wijk is nog best versteend. Ook zou een gebouw met een buurtruimte fijn zijn, zoals straks in de hopelijk in de Zwaneridder. Zodat we ook binnen samen iets kunnen doen als buurt.

Aan wie geef je het stokje door en waarom?

Aan Marian Stuiver! Ze werkt bij de WUR en is programmadirecteur green cities, over hoe je steden kunt vergroenen. Ook heel relevant voor onze wijk en Wageningen dus. Ze is echt een autoriteit op dat vlak. Zo vertelde ze hier laatst nog over bij 1Vandaag.

Wistjedat…

Tutku onlangs werd onderscheiden door burgemeester Floor Vermeulen met Wagenings erezilver?

Wistjedat…

Er op de Wageningse Eng mogelijkheden zijn om een moestuin te hebben? Op de foto zie je Tutku in de tuin die ze deelt met vrienden!

Wistjedat…

Groen Kortenoord bezig is met het behoud van de Meidoorn-haag tussen oud en nieuw-Kortenoord? Meer info vind je op de site!