Nieuwe activiteiten – doe je mee?

Nieuwe activiteiten – doe je mee?

De volgende activiteiten staan op stapel voor het najaar 2020.

Er zijn plannen voor een Buurtkamer in de nieuwe (Vrije) school die bij het park in Kortenoord wordt gebouwd. Hier kunnen wijkbewoners activiteiten organiseren – van zingen tot yoga, van vergaderen tot samen koken. Het proces gaat nog niet zo snel, maar de gemeente wil dit najaar bewoners informeren. Vanuit Groen Kortenoord denken we graag mee over de Buurtkamer.  Wil je ook meedenken? Stuur even een mailtje naar groenkortenoord@gmail.com

De gemeente Wageningen geeft subsidie voor de aanleg van groene daken, groene gevels en groene tuinen!  Wist je dat de daken van alle schuurtjes in Kortenoord geschikt zijn voor een licht groendak met onderhoudsarme sedumplanten (‘sedum-light’)? Makkelijk zelf te leggen. Helaas is de gemeentelijk subsidiepot voor 2020 al op = leeg. (“Het subsidieplafond voor deze regeling is bereikt. De aanvragen die tot en met 2 oktober 2020 zijn binnengekomen kunnen in behandeling worden genomen. De gemeente maakt in 2021 bekend of en wanneer de regeling weer wordt opengesteld” staat op https://www.wageningen.nl/inwoners/Duurzaamheid/Nieuw_vergoeding_voor_groener_maken_tuin_dak_of_buitenkant_huis . )

Er zijn ideeën om in Kortenoord collectieve inkoop- en aanleg actie te houden voor wie zo’n groendakje wil. Dat scheelt kosten en samen doen kan ook leuker zijn. Heb je interesse? Stuur een mail aan groenkortenoord@gmail.com.

 

We willen dit najaar nog of anders in het voorjaar 2021 alle bomen in de wijk in kaart brengen: welke soorten zijn er, hoe staat ze erbij?  Heb je zin om mee te inventariseren, geef je dan op via groenkortenoord@gmail.com

Er zijn ideeën om een composteerplek te maken in de wijk (een plek van 5 x 5 meter, met daaromheen een groene haag). Iedereen uit Kortenoord kan hier dan tuin- en snoeiafval brengen. Enkele ‘compostmeesters’ zien erop toe dat dit tuinafval in enkele weken verandert in ‘zwart goud’:  compost voor de tuinen. Bewoners kunnen die ophalen – i.p.v. dure zakken compost bij een tuincentrum te hoeven kopen. Zo krijgen we een korte kringloop in eigen wijk.

Heb je zelf een idee? Wil je meedoen?

Heb je zelf een idee voor leuker of mooier groen in de wijk of  voor een andere wijkactiviteit? Of wil je meedoen met wat er al loopt? Graag.  Laat het weten via groenkortenoord@gmail.com en iemand neemt contact met je op.

GroenKortenoord is ook te volgen op Instagram en Facebook, via de Nextdoor-groep Groen Kortenoord en natuurlijk de website.