Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Composteer dag

12 maart 2022 | 10:00 - 12:30

De wijk-composteerplek in Kortenoord is uniek! Bijna nergens anders in Nederland geven wijkgenoten hun groenafval een tweede leven door het samen te verwerken tot mooie compost.
De compostplek aan de Nieuwe Singel, over het water van de Nijlandsingel, ging ruim een half jaar terug van start. Nu kan de eerst compost  worden geoogst. Die zullen we zaterdag a.s. (12 maart) om 10.30 uur feestelijk overhandigen aan burgemeester Floor Vermeulen.
Iedereen is van harte welkom om hierbij te zijn én meer te horen over de composteerplek, zoals welk groenafval je er wel (en niet) kunt brengen.  Er is thee, koffie en een lekkere Hoera-we-hebben-compost-taart.

NB: Alle bacteriën die het groenafval omzetten naar compost zijn hard aan het werk. Maar er is nog niet genoeg compost klaar om al uit te delen aan veel meer mensen. Dat zal wat later in het voorjaar zijn. Hou de berichten in de gaten.

Er is ook de wens voor meer composteerplekken in Wageningen. Hierbij zal ook de (door Nico zelf) gemaakte compostzeefmachine getoond worden. We nodigen de burgemeester dan uit om zelf de laatste hand aan de compost te leggen: compost in het draaiwiel te scheppen, te draaien en de gezeefde compost in een ‘buurtcompost-emmer’ te doen.

Uiteraard is er ook een toelichting op deze wijkcompostplek over de oprichting en activiteiten van Groen Kortenoord, Natuurlijk is er dan ook ruimte voor een woord  van de burgermeester.
Voor wie wil is er nog wat meer diepgaande uitleg over het proces van composteren bij de hopen, zie ook de composteerpagina.

        

We hebben voor dit project geld ontvangenvan Wageningendoet voor het inrichten van het terrein zoals de palen en gaas en gereedschap.

Gegevens

Datum:
12 maart 2022
Tijd:
10:00 - 12:30

Locatie

Nieuwe Singel Kortenoord
Nieuwe Singel
Wageningen,
+ Google Maps

Organisator

Groen Kortenoord kerngroep