Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meidoornhaag natuurlijk opschonen

19 februari 2022 | 14:00 - 16:00

Op zaterdag 19 februari van 14.00-16.00 uur organiseren bewoners uit de wijk Kortenoord een opruimactie voor de Meidoornhaag. Activiteiten zijn: zwerfafval verzamelen, bramen snoeien en de sloot ontstoppen. Iedereen kan meedoen. We verzamelen bij de buurttuin en
betonblokken tussen Evert van der Heijdenstraat en de Job Jansenstraat. Neem eventueel gereedschap en handschoenen mee. Kijk voor meer informatie op www.groenkortenoord.nl. We willen de natuurlijke rijkdom aan dieren en planten in de Meidoornhaag stimuleren.

Wilt u meedoen? Kom dan zaterdag 19 februari naar de verzamelplek. Aanmelden is niet nodig.

De aannemer Trebbe stelt een container beschikbaar om het zwerfafval op te slaan / af te voeren.

De schoonmaakronde van de meidoornhaag is gebeurd met een ploeg buurtbewoners (jong, volwassen, oud; man/vrouw). Het ziet er veel beter uit; af en toe moesten we ook wat braamtakken verwijderen om bij het zwerfafval en bouwafval te kunnen. Dank aan de verzamelgereedschappen van Wageningen Schoon, dank aan Trebbe voor de container, dank aan alle meewerkende buurtbewoners. Het was een geslaagde actie.

Ook hebben we de sloot langs de meidoornhaag weer waterafvoerend gemaakt naar de plassen bij de Nijlandsingel, door de waterblokkades (gestort tuinvuil) te verwijderen.

zie ook https://groenkortenoord.nl/english-meidoornhaag-opgeschoond/

Voorbeelden van zwerfafval en rommel in/bij de haag.

   

   

   

Gegevens

Datum:
19 februari 2022
Tijd:
14:00 - 16:00

Locatie

Kortenoord
Wageningen, Nederland

Organisator

Groen Kortenoord kerngroep